Mind Mystery – next level

Een droomopdracht… wie wil nou niet als architect een innovatief themapark ontwerpen?

Mind Mystery in Horst aan de Maas wordt compleet getransformeerd van een museum voor optische illusies naar een educatief themapark, waarbij alle aspecten van je eigen perceptie in relatie tot de wereld om je heen centraal staat.

Het unieke ontwerp wordt gekenmerkt door een ‘black box’ voorzien van twee enorme spiegelende verrekijkers als -letterlijke- blikvangers.

OPDRACHTGEVER
Mind Mystery

LOCATIE
Tienrayseweg Horst aan de Maas

PROGRAMMA
nieuwbouw 4.300m2 indoor thema park

Al kort na de succesvolle lancering in 2018 ontstonden plannen om Mind Mystery verder door te ontwikkelen en de maatschappelijk relevantie te vergroten. Samen met het nieuwe directieteam hebben we een intensief en zeer inspirerend proces ingezet om het nieuwe concept gezamenlijk te ontwikkelen.

Bij Mind Mystery betreed je als bezoeker straks een wereld waar niets is wat het lijkt. In 30 verschillende ‘Mindsets’ ben je zelf regisseur én hoofdrolspeler. Binnen sfeervolle decors wordt je verwonderd door je op vermakelijke en originele wijze bewust te maken van jouw eigen perspectief in relatie tot de wereld om jou heen.

De Mindsets zijn afwisselend prikkelend (puzzels, interactieve rides, escape rooms) en ontspannend  (Immersive Art Experience, Youseum, Museum of Ice Cream) en bieden zelfs een kijkje ‘backstage’ naar de gebruikte technieken.

De ‘Mindsets’ zijn ruimtelijk vertaald naar modules van 7,5 x 7,5 x 4,5m. met houten ribben en vormen de basis voor het gebouwontwerp. Door het inpassen of weglaten van vloerdelen ontstaat een spannend spel van vides en insteekverdiepingen met ruimte voor o.a. horeca, shop, theaterzaal, multifunctionele zalen en seminarruimtes.

De bijzondere spiegelende kijkers bieden ruimte aan de hoofdentree op begane grond en een unieke spiegelzaal op de verdieping.

Gerelateerde projecten

kantoor GGD Zuid-Limburg Heerlen

bedrijfspand Gamestate / Veltmeijer A2 Echt

kantoor Weller Maankwartier Heerlen