Innovatieve warmtepompfabriek Panningen

In Panningen hebben wij een unieke warmtepompfabriek ontworpen voor Servex, leverancier van grootschalige warmtepompen met vernieuwende toepassing van natuurlijke koudemiddelen.

Na grondige analyse van het productieproces hebben wij -in nauwe samenspraak met directie en medewerkers- de meest optimale configuratie als een maatwerk-gebouw ontwikkeld.

Daarnaast is er veel aandacht voor gezondheid en welzijn van de medewerkers, zowel in productie als kantoor.

OPDRACHTGEVER
Servex

LOCATIE
J.F. Kennedylaan – Panningen

PROGRAMMA
nieuwbouw 3.200m2 productiehal en 300m2 kantoor

Optimaal productieproces

Direct aan het begin van het ontwerpproces zijn we in de huid gekropen van onze opdrachtgever en hebben wij alle stappen van het productieproces inzichtelijk gemaakt. Dit hebben we besproken met directie en medewerkers om dagelijkse uitdagingen te inventariseren.

Op basis hiervan is de productielocatie als een maatpak om dit proces heen ontworpen.

Wij hebben voorgesteld om een grote kraanbaan te installeren boven de gehele productie-omgeving. Zo kan een vrachtwagen via één van de grote poorten naar binnen rijden om onderdelen te lossen en het gereed product eenvoudig te laden. Voorheen werd hiervoor iedere keer een grote mobiele kraan gehuurd.

Aangename werkomgeving

Zoals in al onze ontwerpen is ook bij dit ontwerp veel aandacht besteed aan de gezondheid en welzijn van de medewerkers. Naast een groene omgeving voor het kantoor, hebben we veel ramen ingepast.

Zo is er maximaal daglicht en uitzicht vanuit de productiehal en optimaal contact met het kantoor.

Vanaf de uitnodigende entree zijn de vergaderruimten voor bezoek en multifunctioneel opgezette kantine / zaal bereikbaar. De meer private kantoorruimten zijn op de verdieping geprojecteerd en biedt overzicht op de productiehal.

Gerelateerde projecten

Bedrijfspand Gamestate / Veltmeijer A2 Echt

Bedrijfspand P. Smets & Zn. Geleen