Hoofdkantoor GGD Zuid-Limburg Heerlen

In co-creatie met ruim 200 medewerkers hebben we een innovatieve en inspirerende werkplek ontwikkeld, waarbij welzijn en gezondheid van bezoekers en medewerkers centraal staat.

Op slimme wijze hebben we alle ruimtes ontsloten via aantrekkelijke gemeenschappelijke verblijfsruimtes, ruim opgezet en badend in daglicht. Zo is 25% aan vloeroppervlakte bespaard waardoor een kostbare nieuwbouw-uitbreiding niet nodig was.

OPDRACHTGEVER
GGD Zuid-Limburg

LOCATIE
Overloon Heerlen

PROGRAMMA
4.500m2 front-office (spreekkamers), back-office en Regionale Ambulance Voorziening

Voor ieder wat wils

Vroeger kwam men via een zijentree binnen, direct de lift in en via donkere gangen naar het eigen kantoortje. Dit is door ons getransformeerd in een open en transparant gebouw verschillende ontmoetings- en werkplekken. Was de organisatie voorheen verkokerd in losse afdelingen, binnen het nieuwe hoofdkantoor staat synergie, samenwerking en (informeel) ontmoeten centraal.

Van een informele setting aan de bar en loungezitjes tot coupézitjes en afgeschermde vergaderruimtes. En van flexplekken in open setting tot concentratiewerkplekken en telefooncellen. Informeel, inspirerend, prikkelend of juist rustgevend.

Dynamisch werken

De verschillende verdiepingen zijn gekoppeld via het nieuwe atrium en trappenhuis. Dit is de meest logische route, waardoor je wordt gestimuleerd om de trap te nemen en veel te bewegen tussen verdiepingen.

Samen met de zit-sta-bureau’s en -vergadertafels wordt voorkomen dat medewerkers langdurig in dezelfde houding zitten- één van de risicofactoren op hart- en vaatziekten.

Voor het interieur hebben we gekozen voor veel warme, natuurlijke materialen (massief bamboe) en uitbundige binnenbeplanting. Gecombineerd met hoogwaardige ruimte-akoestiek is een serene, rustgevende sfeer gecreëerd.

Gerelateerde projecten

bedrijfspand Gamestate / Veltmeijer A2 Echt

bedrijfspand P. Smets & Zn. Geleen

kantoor Weller Maankwartier Heerlen