Wijkzorgcentrum Nulland Kerkrade

Voor wijkzorgcentrum Nulland (‘Kling Nullet’) hebben we een breed voorzieningenaanbod geconcentreerd op de begane grond aan het Maria Goretti-plein, met sociaal restaurant, apotheek, huisartsen, fysio-, en ergotherapie.

Naast deze wijkvoorzieningen huisvest het gebouw een grote diversiteit aan zorgwoningen. Rondom een gemeenschappelijke en toegankelijke binnentuin zijn de groepswoningen voor dementerende bewoners gelegen.

Op de verdiepingen zijn 36 aanleunwoningen gesitueerd, met een directe verbinding naar de voorzieningen van het wijkzorgcentrum.

OPDRACHTGEVER
MeanderGroep

LOCATIE
Maria Gorettiplein Kerkrade

PROGRAMMA
Nieuwbouw 9.500m2 van sociaal restaurant, apotheek, twee huisartsenpraktijken, fysiotherapie- en ergotherapiepraktijk, backoffice, 6 groepswoningen PG (dementerenden), 36 (zorg)appartementen en ondergrondse parkeergarage

Co-creatie

In een intensief traject van co-creatie hebben we samen met de zorgmedewerkers het gebouw vormgegeven.

Het interieurconcept is geïnspireerd op het lokale mijnverleden met elementen in Cortenstaal, donker hout en historische afbeeldingen van omwonenden. De combinatie met veel binnenbeplanting zorgt voor een rustgevende, aangename zorgomgeving.

In de groepswoningen hebben we voor de dementerende bewoners een passende indeling voorzien met duidelijke scheiding tussen actief en prikkelarm. Accentkleuren zijn bijpassend gekozen in respectievelijk rood en paars.

Collectieve houtpelletkachel

We hebben gekozen voor een zeer bijzondere circulaire cv-installatie, waarbij houtafval wordt gebruikt als hernieuwbare brandstof.

Binnen het ruim 10.000m2 grote complex wordt alle benodigde warmte voor ruimteverwarming én tapwater opgewekt door middel van een collectieve houtpelletkachel.

De brandstof wordt gevormd door samengeperst afval van de houtverwerkende industrie.

Gerelateerde projecten

Empathisch Wonen Bredeweg Roermond

wozoco De Wiejerd Montfort – Wonen Limburg

wozoco Born – Pergamijn